Пилоти ще съобщават резултатите от Европейското

Съобщения с резултати от важните двубои ще бъдат изпращани до самолетите от земята

Пилоти ще съобщават резултатите от Европейското

Докато футболната треска се разпространява в цяла Европа по време на финалното отброяване до старта на европейското първенство по футбол днес, еasyJet обяви, че ще информира своите пътници по време на полет за крайните резултати от най-важните мачове на Евро 2016. 

Авиокомпанията уверява, че екипажът и пътниците ще бъдат в течение с изхода на двубоите още докато летят във въздуха, като резултатите ще бъдат изпращани от земята до самолетите директно от центъра за контрол на полетите на еasyJet в Лутън.

еasyJet се подготвя да превози стотици хиляди фенове за мачовете във Франция. Компанията отчита увеличение в търсенето от страна на клиентите на полети до и от френските градове - домакини на мачове от европейското първенство, като футболните фенове пътуват за мачовете от цяла Европа. Само от Великобритания еasyJet има малко над четвърт милион места, които се предлагат на феновете до френските градове от 10 юни до 10 юли. 

Резултатите ще бъдат предавани от земята към самолетите чрез съобщения през комуникационната система ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System) - единственият начин за общуване със самолетите на еasyJet на височина от 11 500 метра. Така екипажът ще информира пътниците за резултатите веднага след края на двубоите.

За тези, които желаят да наваксат с мачовете, след като се приземят и не искат узнават резултатите, ще има предварително предупреждение „Мач на деня“ преди всяко съобщение. Така независимо дали очакващите триумф английски фенове в продължение на 50 години, или испанските привърженици, опитващи се да запазят своята национална титла, пилотите в самолетите ще съобщават резултатите след завършека на важните срещи .

“Докато футболните фенове в цяла Европа правят последни приготовления за своето пътуване – дали да се отправят към Франция или другаде за почивка чрез нашата мрежа от дестинации, ние гарантираме, че ще ги информираме за актуалните резултати от мачовете. Летим до по-голямата част от 24-те държави, чиито отбори се състезават в надпреварата и така сме на точното място, за да може нашите пътници и екипаж да бъдат в течение с крайните резултати.”, коментира Уил Фейси, ръководител на мрежата с операции в easyJet.

За тези, които са вече в чужбина хотелите от програмата еasyJet holidays ще излъчват мачовете на живо. Въз основа на тенденции от предишни години, платформата на еasyJet за почивки също се подготвя за търсене на горещи точки в часовете непосредствено след като отборите са елиминирани от надпреварата, тъй като феновете се утешават като заминат на почивка. Ранните признаци сочат, че тази необходимост ще бъде усетена най-силно в страната домакин - Франция.

Коментари: 0