По-малкият син на Рупърт Мърдок може да е новият председател на Tesla

Илон Мъск обаче твърди, че това не е вярно

По-малкият син на Рупърт Мърдок може да е новият председател на Tesla

Снимка: Wikimedia

Джеймс Мърдок, по-малкият син на медийния магнат Рупърт Мърдок, е фаворитът за наследник на Илон Мъск на председателския пост в Tesla, пише Financial Times. Очаква се той да оглави борда на директорите на компанията в средата на ноември.

Мъск ще се оттегли като председател в Tesla, след като се споразумя с Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) на САЩ да бъде прекратено съдебното дело срещу него заради това, че е направил „фалшиви и подвеждащи” изявления в социалната мрежа Twitter, че обмисля да свали компанията си от борсата и отново да я направи частна при цена за акция от 420 долара.  Предприемачът от южноафрикански произход ще продължи да е изпълнителен директор на Tesla.

Двама души, запознати с обсъжданията в Tesla,са казали, че Джеймс Мърдок, който в момента е неизпълнителен директор в компанията, е водещият кандидат за наследник на Мъск като председател. Според друг човек все още се разглеждат и други възможности.

Мъск първоначално е отказал да коментира темата, но след това е написал в Twitter: „Това не е вярно”. Впоследствие е отказал да даде повече информация защо смята така. Мърдок също е отказал да коментира темата, както и Tesla като цяло. Според запознати обаче по-малкият наследник на медийния магнат е демонстрирал, че иска председателския пост.
Коментари: 0