Полетите в Китай се увеличават през април

Трафикът обаче остава много под нивата от 2019 г., отчита регулаторът

Полетите в Китай се увеличават през април

Снимка: БТА

688 ~ 1 мин. четене

Ежедневно превозваните пътници в Китай са се увеличили със 7.9% този месец, до 21 април, спрямо същия период на март. Въпреки това пасажерите са с 29% по-малко спрямо съпоставимия период на 2019 г. Това показват данните на Китайският авиационен регулатор, които според Reuters доказват колко крехко е възстановяването на сектора.

Данните показват, че броят на ежедневните полети в страната за периода е нараснал само с 1% през април до 6 586, което е едва 42% от дневните полетите преди да избухне кризата с коронавируса в страната в началото на годината, съобщиха от Китайската администрация за гражданска авиация (CAAC).

Глобалната туристическа индустрия следи отблизо тенденциите в Китай, опитвайки се да създаде модел на трафика на други големи пазари, след като бъдат премахнати карантинните мерки и ограничението на движението.

Международната асоциация за въздушен транспорт отбеляза във вторник, че броят на вътрешните полети в Китай е в плато, след като имаше известен възход от средата на февруари до първата седмица на март.

„Очаква се действителното търсене да бъде значително по-слабо, тъй като натоварването на тези полети е ниско“, се казва в изявлението.

Китай миналия месец заяви, че ще увеличи международния капацитет за товарни полети и ще стабилизира веригите за доставка на фона на коронавирусната епидемия.

Подкрепи Economic.bg