Полиция и НАП влязоха в „Автомагистрали“

Проверката е свързана с изнесените данни от регионалния министър Комитова за раздадени авансово милиони за автомагистрала „Хемус“

Полиция и НАП влязоха в „Автомагистрали“

Снимка: Автомагистрали

1104 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Екипи на „Национална полиция“ и на НАП извършват проверки в сградата на държавното дружество „Автомагистрали“, съобщава БНТ. По първоначална информация проверката е свързана със строителството на автомагистрала „Хемус“, за което служебният министър Виолета Комитова изнесе информация за множество нарушения.

Изземват се документи, проверяват се компютърни конфигурации, като предстои да стане ясно дали ще са необходими разпити на служители.

Председателят на съвета на директорите на „Автомагистрали“ Десислава Христова потвърди акцията и заяви пред медии, че дружеството отдавна е обект на проверки от много органи.

Не е нещо извънредно, необичайно или неочаквано“, коментира тя по повод на днешната акция.

Христова заяви, че са получавали предварителни писма от институциите, а сега информацията се допълва с проверка на място.

По договори ние се водим изпълнители на лотовете 4, 5 и 6 от „Хемус“, а реално не сме. Отговорността за всичко ще падне върху дружеството. Относно цените, не мисля, че има драстични разминавания с действителността“, коментира Христова.

Още вчера директорът на ГДНП обяви, че с дрон ще се снимат участъци 4 и 5 от автомагистралата. Toй пocoчи, чe щe бъдaт oбcлeдвaни тepeнитe, тяxнaтa coбcтвeнocт, дaли ca били oтчyждeни и зa ĸoи имa paзpeшeниe зa cтpoeж. Щe ce пpocлeди цялoтo движeниe нa пapичнитe cpeдcтвa и тяxнoтo ycвoявaнe зa cъoтвeтнитe дeйнocти, извъpшeни нa мaгиcтpaлaтa.

Според Koмитoвa са изплатени нeпpaвoмepнo oгpoмни aвaнcи зa cтpoитeлcтвo нa oпpeдeлeни yчacтъци, пo ĸoито oбaчe нямa дeйнocти или ca в минимaлeн oбeм.

Подкрепи Economic.bg