„Позицията на БСП е писана на софра между третата и четвъртата ракия“

Тома Биков, съветник на вицепремиера Румяна Бъчварова

„Позицията на БСП е писана на софра между третата и четвъртата ракия“

„Позицията на БСП е писана на софра между третата и четвъртата ракия“. Това коментира съветникът на вицепремиера Румяна Бъчварова по коалиционните въпроси Тома Биков във връзка с позиция на ПП БСП за това, че правителството е поставило в риск живота на стотици хора заради лоша организация на движението.

Според Биков позицията на БСП е ясен сигнал, че като основна опозиционна сила ще търси постоянно конфронтация. „Служители на полицията и на армията са 20 часа на терен и не заслужават това отношение. Позицията на БСП е неадекватна. Очаквам скоро БСП да обещаe, че при победа на изборите ще спре сливенския вятър за четири години.“

Говорителят на МС Севделина Арнаудова заяви, че 24-часа държавата е накрак и полиция, пожарна, армия, както и премиерът Бойко Борисов. За ГЕРБ позицията на БСП е евтин популизъм, който се прави на прага на празниците. Гневът на хората е оправдан, но това, което прави червената партия не е. Това е несериозно. Очаквам Корнелия Нинова да предупреди младите БСП-ари да се държат по-отговорно. Това заяви -, на извънреден брифинг на ГЕРБ.

Оправдавам гнева на хората, но не разбирам риска, който сами поеха. Аз също съм майка, как извеждаш бебето или детето си в тези преспи. Това е риск, който хората сами поеха, допълни още Арнаудова.

Лош вкус и ниско политическо ниво е да се опитваш да се възползваш от едно такова сериозно бедствие, заяви на извънредния брифинг народният представител от ПП ГЕРБ Александър Ненков.

По-рано днес БСП излезе с позиция, че правителството в оставка е поставило на риск живота на стотици хора, заявяват в своя позиция от БСП по повод ситуацията на магистрала "Тракия".м"За съжаление навръх Нова година трябваше да наблюдаваме как поради неподготвеност и лоша организация стотици граждани бяха оставени да нощуват насред пътя при екстремални условия. Магистрала "Тракия", гордостта на два мандата, се оказа непроходим капан в навечерието на големия празник, когато хората пътуват най-много", пише в позицията.

Социалистите сочат като отговорен президента Плевнелиев, който е оставил това правителство в оставка на власт. "Никой не управлява никакви процеси. Правителството в оставка върви след събитията. Може би АПИ се е захласнала с обявената на 29.12.2017 голяма поръчка за над 200 млн.лв. за новата тол система и са забравени основни задължения", се посочва в позицията на БСП.

Коментари: 0