Правителството определи кой ще стопаниства плаж „Олимпийски надежди“

Държавата търси концесионери на нови два плажа във Варна

Правителството определи кой ще стопаниства плаж „Олимпийски надежди“

Снимка: Economic.bg/Архив

Кабинетът избра  „Джедар“ ЕООД за концесионер на морски плаж  „Равда - Олимпийски надежди“, съобщиха от правителствената пресслужба. Концесията е за период от 20 години. Цената на 1 брой чадър ще е в размер до 8 лв. с ДДС, шезлонгът ще е на същата цена. Така комплект чадър и два шезлонга на този плаж ще струват до 24 лв. 

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 42 601,85 лв. без ДДС. Освен това концесионерът се задължава да вложи и 226 656 лв. с ДДС за обезпечаване на морския плаж за следващите 20 г.

На днешния Министерски съвет правителството открити нови процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Шкорпиловци - централен“ в община Долни Чифлик, област Варна и „Делфин“, община Несебър, област Бургас. Те отново са за срок от 20 години. 

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за морския плаж „Шкорпиловци - централен“ е 24 923,99 лева без ДДС, а за „Делфин“ - 26 071,25 лева без ДДС. Бъдещите концесионери на двата плажа ще бъдат задължени да осигурят водно спасяване, медицински екип, както и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж.

Коментари: 0