Председателят на Foxconn се оттегля, за да отвори път на младите

Тери Гоу вероятно ще участва във вземането на стратегически решения

Председателят на Foxconn се оттегля, за да отвори път на младите
300 ~ 2 мин. четене
Председателят на тайванската Foxconn, която сглобява iPhone, заяви в понеделник, че планира да се оттегли от поста си през идните месеци, за да павира пътя пред по-младите таланти, предава Reuters. Тери Гоу коментира, че въпреки оставката, се надява да продължи да участва във вземането на стратегически решения за бъдещето на компанията. 

Оставката предстои да бъде обсъдена и гласувана от борда на Foxconn през следващите месеци. 

„Не знам откъде сте получили информацията, но трябва да кажа, че по принцип работя в тази посока – да се върна на втора линия или да се пенсионирам“, коментира пред Reuters Тери Гоу. Обръщайки внимание на дългогодишната си 45-годишна кариера, той казва, че трябва да предаде опита си на младите. 

Гоу изтъква, че ще участва в определянето на основната посока на компанията, но не и в ежедневната работа. „Вече съм на 69, мога да предам 45-годишния си опит“, коментира още той.  Целта му е се даде шанс на младите да се научат по-рано и да поемат по-рано високи позиции. 

Сред потенциалните наследници на Гоу е Лу Сун Чин, председателят на звеното Foxconn Interconnect Technology. 

Акциите на Foxconn поскъпнаха след новината за предстоящата рокада и затвориха с ръст от 3.2% в понеделник. 

Основаната през 1974 г. Foxconn се превърна в най-големия световен контрагентен производител сys 168.52 млрд. долара годишни приходи. Компанията сглобява устройства за Apple, SoftBank Group и други глобални технологични играчи. 

Миналия месец Foxconn отчете по-малък от очакваното спад на тримесечната печалба въпреки предупредителните сигнали от ключови клиенти, включително Apple, че търсенето на електроника се забавя.

Новината идва и три месеца след съобщението, че Foxconn преразглежда плановете си за разработване на подобрени панели с течни кристали в университетския кампус за 10 милиарда долара в Уисконсин. 
Коментари: 0