Приходите на EasyJet се стопиха с 90%

Британският нискотарифен превозвач очаква да възстанови част от загубите през второто тримесечие

Приходите на EasyJet се стопиха с 90%

Снимка: Pixabay

188 ~ 1 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Британският нискотарифен превозвач EasyJet обяви, че общите му приходи са паднали с 89.9% през последните шест месеца, приключили на 31-ви март. Продажбите на компанията са достигнали 240 млн. британски лири спрямо 2.38 млрд. паунда през същия период година по-рано, предава BBC.

Компанията отчете аналогичен силен спад с 89.4% и при броя на пасажерите до 4.1 милионa.

За същия период загубата на EasyJet преди облагане с данъци е нараснала от 353 млн. паунда през миналата година до 701 милиона, или ръст на загубите с близо 83%.

„През последните шест месеца успешно предприехме голям процес на преструктуриране и намаляване на разходите, заедно с поддържането на баланс от инвестиционен клас със значителна ликвидност и по-добро от очакванията управление на скоростта, с която компанията изразходва капитала си, за да управлява ежедневните си операции. Имаме способността да се настроим бързо и оперираме 90% от сегашния ни самолетен флот през пиковия летен период, за да отговорим на търсенето“, заяви Йохан Лундгрен, главен изпълнителен директор на EasyJet.

Компанията посочи, че е готова да ускори летните графици на полетите с облекчаване на ограниченията срещу COVID-19, за да възстанови бюджета.

EasyJet очаква да експлоатира около 15% от предкризисния си капацитет през настоящото тримесечие от април до юни, преди да се върнат на работа самолетните екипажи за дългоочаквания летен силен сезон.

Коментари: 0