Прокуратурата отказа да разследва концесията на Летище София

Срокът за обжалване на процедурата е минал, обявиха от държавното обвинение

Прокуратурата отказа да разследва концесията на Летище София
Върховна административна прокуратура е приела, че не е налице законово основание за намеса на прокуратурата по реда на надзора за законност при концесията на Летище София. Сигнал във връзка със законността на процедурата бе изпратен до главния прокурор от БСП депутатите Корнелия Нинова, Филип Попов, Жельо Бойчев, Крум Зарков, Георги Свиленски и Елена Йончева.

Причината за отказа от намеса е изтеклият срок, в който прокуратурата е можела да се намеси. Според Закона за концесиите решенията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията се оспорват пред КЗК в 10-дневен срок от публикуването в Националния концесионен регистър на обявлението за откриване на процедурата. Тя бе стартирана на официално на 5 юли, а на 3 октомври срокът да получаване на оферти бе удължен.

В сигнала си социалистите искаха прокуратурата да внесе протест до компетентния съд за отмяна на решение на Министерски съвет и решения на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Там се посочваше, че тези решения са „унищожаеми административни актове“ и подлежат на отмяна, поради незаконосъобразност.
Коментари: 0