Пропадна пътят през Искърското дефиле

Там се пренасочи част от трафика след затварянето на магистрала \"Хемус\"

Пропадна пътят през Искърското дефиле
4103 ~ 2 мин. четене
Асфалтът е пропаднал на няколко места на пътя през Искърското дефиле, след като там бе пренасочен част от трафика след затварянето на магистрала "Хемус". От неделя, когато светлинна уредба падна и уби жена в тунел "Ечемишка", аутобанът е затворен и се минава през алтернативни трасета.

На моста във врачанското село Ребърково е зейнала огромна дупка, която създава предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия, предава бТВ.

От вибрациите на преминаващите тирове пътното съоръжение буквално се тресе и всеки момент алтернативното шосе към столицата може да пропадне. 

Заради проблема кметът на Ребърково Петър Петков уведомил районната пътна служба в Мездра и шефа на областното пътно управление във Враца. От там го уверили, че ще уведомят фирмата-изпълнител на ремонта на отсечката за пропадането на пътното платно, за да възстанови асфалтовата настилка.

Само преди година приключи цялостната рехабилитация на пътя Мездра - Елисейна - Своге - Нови Искър като алтернативен маршрут на изключително натоварения международен път Е-79. 

Реконструкцията на тази важна не само за региона транспортна отсечка с дължина приблизително 82 км бе извършено по проект на обща стойност над 23,6 млн. евро, финансиран от Европейската инвестиционна банка и от републиканския бюджет.

При пълна мобилизация и работа на 24-часов режим продължават дейностите по демонтиране на старата осветителна конструкция в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", информира АПИ. 

Целта е движението в тръбата за София да бъде възстановено възможно най-бързо и да се улесни трафикът при осигурена безопасност. 

Днес от 16.00 до 20.00 часа няма да се пускат камиони над 12 тона в участъка София - Ябланица и по пътя София - Ботевград. Обходният маршрут за шофьорите на товарни автомобили над 12 тона е през Искърското дефиле.
Подкрепи Economic.bg