Първият ремонтиран локомотив на БДЖ вече е в движение (снимки)

Ремонтът включва цялостна подмяна на всички елементи в локомотивите с чисто нови части и оборудване

Първият ремонтиран локомотив на БДЖ вече е в движение (снимки)

Снимка: БДЖ

8254 ~ 1 мин. четене

Изцяло обновеният електрически локомотив 44205 вече обслужва бързи влакове по железопътната мрежа в страната. Той е първият готов, пилотен за проекта локомотив след извършен капитален ремонт в Чехия, напълно възстановен от силно амортизирано състояние и трайно спиране от движение.

В момента тече пробен период, за да бъдат установени евентуални проблеми, които да бъдат отстранени в кратки срокове от изпълнителя по договора, уточняват от БДЖ.

БДЖ сключи два договора за извършване на капитален ремонт на общо 20 електрически локомотива от серия 44, които се реализират след проведени процедури в края на 2019 г. от ДЗЗД „Обединение „Рейл Сървисис”, Р Чехия и „Жос Врутки” А.С., Р Словакия. Ремонтът включва цялостна подмяна на всички елементи в локомотивите с чисто нови части и оборудване.

Въпреки забавянето в първоначално обявените срокове, породено от въведените ограничителните мерки срещу разпространението на COVID-19, до края на текущия месец се очаква да бъде готов още един локомотив и поетапно всеки месец до края на 2021 г. ще излизат изцяло ремонтирани локомотиви.

Преди ремонта:

 Преди ремонта

След ремонта:

Пулт за управление:

Подкрепи Economic.bg