Румен Радев: Промяната е неизбежна

Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата, написа президентът преди големия протест днес

Румен Радев: Промяната е неизбежна

Снимка: Президентство

„Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата“. Това написа президентът Румен Радев в профила си във Facebook днес по повод поредната голяма антиправителствена демонстрация, наречена „Велико народно въстание 2“.

Той допълва, че на площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата.

Радев призовава гражданите да не се поддават на провокации. „Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт“.

„Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР“, пише президентът.

„Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем“.

Коментари: 0