Рекламирането на малко познати места в България продължава (ВИДЕО)

Този път Министерството на туризма представя клип на единствената гора от секвоя

Рекламирането на малко познати места в България продължава (ВИДЕО)

Снимка: Министерство на туризма

През месец август Министерството на туризма съвместно с Асоциацията на екскурзоводите започнаха инициатива за популяризиране на малко познати места и обекти в България чрез публикуване на видеоклипове, в които екскурзоводи разказват интересни факти за избраните дестинации. Клиповете се разпространяват в социалната мрежа на ведомството.

В клипа, който е представен днес, се показва единствената в България гора от секвои, която се намира в близост до село Богослов. Първите три дървета са посадени през 1890 г., като семената им са донесени от моряк от родината на този вид - планината Сиера Невада в Калифорния. По-късно лесничеи засаждат още 100 секвои и така се образува днешната гора.

Припомняме, че общата стойност на проекта, който се изпълнява от продуцентска къща IVAN RADEV STUDIO, е 29 940 лв. Чacт oт финaнcиpaнeтo e oтишлo зa изpaбoтĸaтa нa oбщo 20 видea нa бългapcĸи eзиĸ и cъc cyбтитpи нa aнглийcĸи eзиĸ. До момента има три публикувани клипа, а с днешния стават четири. Първите два от тях разказват за част от красотата на Източните Родопи – каньона и поречието на река Арда, както и за  Ротондата „Св. Георги“ в София. Третия клип от тази поредица е посветен на една малко известна гробница до хасковското село Александрово.

Коментари: 0