Родители на деца с увреждания отново излязоха на протест

Слави Трифонов каза, че ще дари приходите от концерта си в Лондон за инициативата \"Системата ги убива\"

Родители на деца с увреждания отново излязоха на протест

Снимка: Economic

„Системата ги убива“ – с този лозунг родители на деца с увреждания отново излязоха на протест, за да покажат недоволството си срещу социалната политика на държавата. Те се събраха пред парламента с демонстрация на черепи в инвалидни колички.

Протестиращите искат нова система за оценка на увреждането, така че и хората със специални потребности да имат достъп до образователни институции и да могат да работят.

„Ще продължим с протестните действия, докато не бъдат взети реални мерки. Сега разбрахме, че вече има проект за Закон за личната помощ, който ни беше обещан преди месец от омбудсмана Мая Манолова”, каза пред един от организаторите на протеста, цитиран от НоваТВ.


По-рано днес телевизионният водещ Слави Трифонов написа във Facebook, че предстоящият му концерт с "Ку-ку бенд" в Лондон ще е под надслов "Системата ги убива" и ще е в подкрепа на родителите на деца с увреждания. Цялата печалба от концерта ще бъде дарена за тяхната кауза.

Родителите на деца с увреждания периодично излизат на протести, за да покажат недоволството си срещу действията на държавата. Последният беше на 5 май, когато се отбелязва Световният ден на правата на хората с увреждания.

Коментари: 0