Рокадите в Министерството на икономиката продължават

Мотив за смяната на Лилия Иванова е ускоряване на изпълнението на мерките за подпомагане на бизнеса

Рокадите в Министерството на икономиката продължават

Яна Топалова

Снимка: Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на икономиката е освободена Лилия Иванова. На поста се назначава Яна Топалова.

Това става часове след като премиерът Борисов обяви рокади в кабинета и намекна, че ще бъдат направени още няколко промени и на ниво заместник-министри.

Мотив за смяната, според пресцентъра на Министерски съвет, е ускоряване на сроковете на изпълнение на мерките за подпомагане на бизнеса в условията на пандемията по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, провеждането на проактивна политика с малкия и среден бизнес и разработването на нови чуждестранни пазари за български стоки и производители.

Новият зам.-министър Яна Топалова има магистърска степен по специалността „Бизнес администрация“ от Международно висше бизнес училище, Ботевград. Трудовият ѝ стаж е в държавната администрация, притежава ръководен опит в областта на международното сътрудничество, европейски програми и проекти. Справка показва, че тя е била и заместник-изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Коментари: 0