Русия заделя над 1 млрд. рубли за патриотично възпитание

Младежите ще бъдат възпитавани в уважение към символите на държавата

Русия заделя над 1 млрд. рубли за патриотично възпитание
196 ~ 1 мин. четене
Повече от 1,66 млрд. рубли, от които 1,574 млрд. от държавния бюджет, ще задели Русия за патриотично възпитание за следващите пет години. Руският министър-председател Дмитрий Медведев утвърди държавната програма за периода 2016-2020 г.

Средствата са предназначени за създаване на система за патриотично възпитание на гражданите, която да отговаря на съвременните предизвикателства и задачи за развитието на страната, както и на социално-възрастовата структура на обществото в Русия, съобщава "Интерфакс", цитиран от "24 часа".

В програмата е заложено да развие интереса на руснаците към литературата, музиката, изобразителното изкуство, хуманитарните и природните науки. Младежите пък трябва да бъдат възпитани в уважение и почит към символите на държавата, историческите светини и паметници на културата, за да се гордеят с родината си. 

Ще се повиши и равнището на военно-патриотичното възпитание, което от своя страна да засили престижа на службата във въоръжените сили. 

Координатор на програмата ще бъде Федералната агенция по въпросите на младежта, като тя ще се отчита пред правителството.  
Подкрепи Economic.bg