Руските железници и Siemens правят общ инженерен център

Целта е модернизация, автоматизация и подобряване на руския жп транспорт

Руските железници и Siemens правят общ инженерен център

Руски държавни железници (РЖД) и концернът Siemens подписаха стратегически меморандум за създаване на съвместен инженерен център за обработка на данни.

Според вицепрезидента на руската компания Валентин Гапанович сделката цели „създаването на съвременен инженерен център въз основа новаторска и мащабна технология за обработката на данни“.

„Говорим конкретно за създаване на център за анализ на данни за цифровите технологии, услугите, инфраструктурата и подвижния състав, изтъкна от своя страна вицепрезидентът на германския концерн Дитрих Мьолер, цитиран от Sputnik .

„Стратегическият меморандум съдържа, разбира се, допълнителни мерки за насърчаване на висока скорост на движение на влаковете, производството и експлоатацията на локомотиви, но нашата цел е автоматизация, дистанционно управление и цифрова технология“, поясни той.

Двете компании си сътрудничат от няколко години, а Siemens регулярно доставя влакове на руския железопътен превозвач. Общата сума на догорова, включително техническото обслужване в течение на 30 години, възлиза на 600 млн. евро. 

Коментари: 0