Руското правителство подаде оставка

Премиерът Дмитрий Медведев следва конституцията на страната

Руското правителство подаде оставка

Снимка: Pixabay

7834 ~ 1 мин. четене

Правителството на руския премиер Дмитрий Медведев подаде оставка след полагането на клетва от Владимир Путин за четвърти президентски мандат.

Ходът на правителството е в съответствие с текстовете в руската конституция, според които правителството в страната подава оставка в деня на встъпване в длъжност на нов държавен глава.

Очаква се още днес Путин да внесе в Държавната дума своята кандидатура за нов премиер.

Вечерта на 6 май руският президент се е срещнал в Кремъл с министрите от досегашното правителство. Той им е благодарил за работата и е отбелязал, че за шест години работа правителството се е сблъскало с нови предизвикателства. Путин е подчертал огромната заслуга на Медведев, че правителството е работило "достойно, като истински отбор", осигурявайки развитието на страната.

Същевременно държавният глава на Русия е отбелязал, че правителството не е успяло "с точност до запетайка" да достигне заложените през май 2012 г. цели. "Винаги се случва така, когато предприемеш мащабен, дългосрочен проект, при това в непрекъснато променяща се ситуация", е казал Путин. Той е подчертал постоянният ръст на продължителността на живота, промените в здравеопазването и образованието, както и решенията на проблема с недостига на жилища в Русия.

Подкрепи Economic.bg