САЩ се усъмниха, че в Binance печелят на гърба на клиентите си

Регулаторите проучват въпроса, но към момента няма стартирано официално разследване

САЩ се усъмниха, че в Binance печелят на гърба на клиентите си

Снимка: Twenty20

2594 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Американски служители проучват за евентуална вътрешна търговия и манипулиране на пазара в Binance, съобщи Bloomberg, позовавайки се на хора, запознати с въпроса. Новината вдига допълнително градуса на напрежението около борсата за криптовалути, която попадна в полезрението на регулаторите в редица страни.

Последният щрих идва тъкмо от САЩ, където разследващи Комисия по търговия със фючърси на стоки (CFTC) са се задействали да проучат дали Binance или нейният персонал са спечелили, като се възползват от своите клиенти. Според информацията през последните седмици държавните служители са отправили запитвания към свидетели.

Binance не е обвинен в нарушение и разследванията може да не доведат до никакви официални действия.

В Binance имаме политика на нулева толерантност при вътрешна търговия и строг етичен кодекс, свързан с всеки тип поведение, което би могло да има отрицателно въздействие върху нашите клиенти или индустрия“, се казва в изявление на най-голямата криптоплатформа в света.

Компанията е изправена пред предупреждения и ограничаване на бизнеса от финансовите регулатори в страни като Великобритания, Германия и Япония. Основното притеснение на властите по тези места е свързано с използването на криптовалути при пране на пари и рискове за потребителите.

Борсата, чиято холдингова компания е регистрирана на Каймановите острови, намали продуктите си и заяви, че иска да подобри отношенията си с регулаторите.

Най-голямата криптоборса в света навлезе тихомълком в България този юли, като съобщи за официалния старт на операциите си тук единствено чрез съобщение до самите потребители на платформата. 

Подкрепи Economic.bg