Samsung изтегля 2,8 млн. перални от пазара

Те не са безопасни за потребителите, постановиха американските власти

Samsung изтегля 2,8 млн. перални от пазара

Samsung Electronics, която вече претърпя значителни загуби заради проблеми със смартфона си  Galaxy Note 7, е изправена пред нов сериозен проблем със свой продукт. Компанията обяви, че ще изтегли от пазара в САЩ 2,8 милиона перални машини с горно зареждане с цел безопасност.

Горната част на пералните може да се откъсне по време на употреба, предизвиквайки риск от нараняване, обяви в петък в свое изявление Щатската комисия за безопасност на стоките, цитирана от Ройтерс. 

Пералните, които ще бъдат изтеглени, са произведени между март 2011 г. и ноември 2016 г.

Досега в Samsung са получени 9 оплаквания от наранявания, включително за счупена челюст, наранено рамо и други.

Samsung, която е най-големият производител на смартфони, бе принудена да изтегли през октомври над 2,5 милиона смартфона Galaxy Note 7 заради проблем с батериите, който предизвикваше запалване и експлозии.

В прессъобщение от Samsung обявиха, че ще компенсират засегнатите си клиенти по различни начини - ремонт в домашни условия с подсилване на горната част на проблемните перални, удължаване с една година на гаранцията, или пък с отстъпка, която да се ползва за закупуване на друга пералня - независимо дали Samsung или друга марка. Отстъпките ще варират според датата на производство и модела.

Клиентите, които изберат за замяна нова пералня Samsung, ще получат и допълнителен стимул за лоялността си в размер на 150 долара, обявиха от компанията.

Преди седмици в медиите се появиха съобщения за друг проблем с пералните с горно зареждане на южнокорейската компания, идентичен на този със смартфона - избухване и запалване.

Коментари: 0