Samsung трябва да плати $120 млн. на Apple

Битката между двете компании за патенти продължава

Samsung трябва да плати $120 млн. на Apple
204 ~ 1 мин. четене
Битката между технологичните гиганти Samsung и Apple на глобалния пазар на смартфони продължава. Поредното съдебно дело между двете компании стартира през март 2014 г. В него Apple обвини корейската компания в нарушение на три патента, свързани с популярната функция за отключване на дисплеите на смартфоните Slide-To-Unlock.

Компанията от Купертино поиска първоначално от Samsung финансова компенсация в размер на 2,2 млрд. долара. Съдът обаче взе решение сумата да бъде намалена на 119,6 млн. долара. 

Корейският гигант обжалва решението на съда и поиска финансовата компенсация да бъде премахната. Съдията не уважи молбата на Samsung и остави глобата от почти 120 млн. долара, наложена за Slide-To-Unlockи за още две функции - Auto Correct и Quick Links. 

Последният вариант пред Samsung е да поиска ново разглеждане на делото пред Върховния съд. Не се знае обаче дали съдът ще отсъди в полза на корейската компания. 

Спорът ще бъде разгледан на специално заседание, което ще се проведе през пролетта, пише digital.bg. Изданието отбелязва, че от Samsung трябва да са доволни, че не бяха глобени с първоначалните 2,2 млрд. долара. 
Подкрепи Economic.bg