САЩ ще отпуснат 500 хил. долара на България срещу Covid-19

Засега не е ясно дали ще получим парите в кеш, или под формата на предпазни средства

САЩ ще отпуснат 500 хил. долара на България срещу Covid-19

Снимка: Economic.bg/Архив

2186 ~ 1 мин. четене

България може да разчита на 500 хил. долара помощ от САЩ за справяне с кризата, предизвикана от Covid-19. Това обяви американският посланик в България н.пр. Херо Мустафа. В обръщение към българските граждани тя заяви, че сраната ни се справя добре с пандемията и можем и занапред да разчитаме на помощ от Съединените щати.

Дали ще получим парите кеш, или ще бъдат под формата на предпазни средства, ще се решава тепърва. Американски фирми, които имат бизнес у нас, вече са дарили и в натура.

„Ние няма да решим сами каква точно да бъде помощта. Това ще направим с Оперативния щаб и Министерството на здравеопазването. Те ще ни помогнат с това от какво има нужда страната“, заяви посланик Херо Мустафа.

Посолството на САЩ ще предостави 6500 бързи теста. Мустафа, която отбеляза първите 6-месеца от мандата си у нас с видео конференция, отчете, че се справяме добре с коронавируса. Мерките били ефективни, както и спазването им.

„Ние сме заедно в това изпитание - американци и българи. Заедно можем да ограничим разпространението на COVID-19“, каза Херо Мустафа.

Подкрепи Economic.bg