Съставиха 70 акта на таксита по Черноморието

Най-честите нарушения са свързани с липса на стикери с цените за превоз

Съставиха 70 акта на таксита по Черноморието
Инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" съставиха близо 70 акта на таксиметрови автомобили по българското Черноморие. Извънредната акция се проведе по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, поради зачестилите сигнали за злоупотреби при таксиметровите превози в районите на морските ни курорти. 

По време на проверката бяха инспектирани 175 таксиметрови автомобили. Голяма част от констатираните нарушения са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровият апарат. 

При някои от спрените за проверка автомобили е установено, че се управляват от лица с отнета правоспособност, а други не са имали Удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност. 

Инспекторите са заловили и двама водачи представили фалшифицирани Удостоверения за водач на таксиметров автомобил. Лицата са предадени на органите на МВР и са стартирани досъдебни производства. 

Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление, някои не са представили контролните си талони, липса на допълнително оборудване, непопълнени реквизити в пътните листа, както и липсата на пътни листа.
Коментари: 0