Създадоха приказна дървена къща на колела (снимки)

„Лунният дракон” е напълно енергийно независим

Създадоха приказна дървена къща на колела (снимки)

Приказна малка къща на колела е проектирал и изградил строителят на Абел Цимерман Зил. „Лунният дракон”, каквото име носи тя, изглежда като излязла от Средната земя.


Малкият дом се отличава с футуристичен дизайн, просторен интериор и висок сводест таван, изработен от кедрово дърво. Повечето от детайлите отвън са изработени на ръка. Къщата е компактна и лека, което позволява да се тегли с пикап. Освен това не се налага да бъде свързвана с електропреносната мрежа.


Основното пространство е с площ 20 кв. метра. В него има печка на дърва, а шкафовете и стените са покрити с махагон. Подът е покрит с корк. Кухнята е завидно голяма – има пет котлона и две фурни, както и енергийно ефективни хладилник и пералня. Зад кухнята е банята, в която има душ, мивка и компостираща тоалетна.


Отгоре има таванско помещение с площ около 10 кв. метра, където се намира спалнята. До нея се стига по стълби, в които са вградени шкафчета.


“Лунният дракон“ разполага със соларна система, която му осигурява енергийна независимост, така че на собственика й не се налага да търси връзка с електропреносната система.
Коментари: 0