Създателят на Android напусна компанията си за смартфони

Причината е злепоставящ доклад за него

Създателят на Android напусна компанията си за смартфони

Основателят и главен изпълнителен директор на Essential Анди Рубин напуска новата си компания „поради лични причини” след представен доклад за обстоятелствата около напускането му на Google през 2014 г. Според доклада Рубин е напуснал Google, след като вътрешно разследване установило, че той е имал „неуместна връзка” с жена, която му е била подчинена, и която е подала оплакване срещу него.

Естеството на тази връзка не е конкретизирано в доклада, а говорителят на Рубин - Майк Ситрик – коментира: „Всякаква връзка, която Рубин е имал, докато е бил в Google, е била по взаимно съгласие”.

Жената, която е подала оплакване, е работела в подразделението за Android, тогава ръководено от Рубин, което превръща всякаква лична връзка между двамата в нарушение на политиката на Google. Компанията изисква служителите да разкриват такива връзки, за да бъде преместен един от тях в друго подразделение.

Компанията Essential, която произвежда едноименния смартфон, в средата на август беше оценена на над 1 млрд. долара без осъществена нито една доставка на устройство.

Коментари: 0