Създателят на Android прави телефон, който да пише вместо вас

Засега проектът звучи научно-фантастично

Създателят на Android прави телефон, който да пише вместо вас

Снимка: БТА

Essential Products – компанията основана от Анди Рубин, изобретателя на Android – обяви, че оставя повечето си проекти настрана, за да се концентрира в разработването на изцяло нов вид телефон. Устройството ще се базира на изкуствен интелект, като идеята е да съумява да имитира потребителя и в резултат на това автоматично да отговаря на съобщения от името на собственика си. 

За плановете на компанията съобщиха близки до нея хора, пожелали анонимност, пише Bloomberg. 

Компанията например ще преустанови работата си по домашния си високоговорител. Новината идва и месец, след като стана ясно, че отменя друг свой смартфон. 

Essential Products представи първия си телефон през пролетта на 2017 г. Продажбите му не само закъсняха, но след това се оказаха и разочароващи. Малко по-късно Рубин бе въвлечен в скандал от времето му в Google, когато се имал нерегламентирана връзка с негова подчинена. 

Що се отнася до бъдещия телефон на Essential, неговият дизайн няма да е като на стандартните устройства. Той ще има малък екран, а потребителите ще го управляват предимно чрез гласа си. Идеята е устройството да може да насрочва срещи и да отговаря на имейли и текстови съобщения по своему, на база на познанията си за човека и неговите планове. 

Концепцията звучи научно-фантастично на този етап. Амбицията му е да предложи истинска алтернатива и да успее да пробие на пазара, доминиран от Apple, Samsung и Huawei. 

От Essential засега отказват да коментират слуховете. 

Предизвикателствата са огромни и за тях подсказва нивото на сегашните виртуални асистенти като Siri и Alexa, чиито възможности все още са силно ограничени. 

Бъдещият продукт на Essential звучи по-скоро като допълващ сегашните смартфони или като иновация за хора, които искат да се отърват от зависимостта си към устройствата. 
Коментари: 0