Създават мобилно приложение за поръчка и плащане на таксита

Съвместната кампания е на MasterCard и Таксистарс

Създават мобилно приложение за поръчка и плащане на таксита
464 ~ 2 мин. четене

Съвместна кампания на MasterCard и Таксистарс разработва мобилно приложение за поръчка и плащане на таксита. Идеята е да се промотират електронните плащания като по-добро разплащателно решение, както за потребителите, така и за таксиметровите компании. 

Кампанията се провежда в градовете София, Пловдив, Бургас, Русе, Сливен, Хасково и Дупница, за насърчаване на повече потребители да пробват иновацията.

По време на тримесечния период на кампанията, всеки потребител, който регистрира своята карта MasterCard в приложението, получава 15 лева, заредени в мобилния портфейл на приложението, които може да използва за следващото си пътуване през Таксистарс. 

Предимствата на приложението са далеч по-големи, освен факта, че то спомага за борбата със сивата икономика. Потребителите могат да наблюдават своите финанси по-внимателно, имат възможността за по-гъвкав начин на плащане, по-голям избор и контрол, тъй като могат сами да решат дали да оставят бакшиш и в какъв размер.  

Приемането на картови плащания в такситата е от полза както за потребителите, така и за бизнеса, тъй като плащането е по-лесно, по-бързо и сигурно за клиента и шофьора.

За всяка трансакция с MasterCard, направена в рамките на периода на промоцията, компанията дарява по 1 лв. за оборудване на специализиран таксиметров автомобил за хора с увреждания.

"66,3 % от картодържателите в България са склонни да започнат да използват мобилни плащания и 25.6% от тях заявяват, че вече използват мобилни плащания. Тези числа показват големия потенциал на мобилната търговия. От друга страна, процесът на плащане трябва да бъде бърз, удобен и сигурен и точно това цели да постигне MasterCard с тази кампания", заяви г-н Артур Туремка, Генерален мениджър на MasterCard за Балканите.

“За първи път потребителите от цялата страна вече имат избор да платят в кеш или с карта директно от своето мобилно устройство! Системата Таксистарс ще предложи и още други новости, които ще работят в полза на потребителите и за развитието на таксиметровите услуги в България”, съобщи Атанас Шарков, един от основателите на Таксистарс


 Повече информация за кампанията може да намерите тук: http://taxistars.net/bg/mastercard-bp_bg.php

Подкрепи Economic.bg