Сделката с \"Кемпински\" е най-голямата за 2014 г.

Сред другите топ сделки са продажбите на 2 търговски центъра и 1 бизнес сграда

Сделката с \
4496 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Продажбата на Японския хотел в София, който вече се казва "Кемпински хотел Маринела", е най-голямата сделка с бизнес имот за България през 2014 г.

По неофициална информация хотелиерът Ветко Арабаджиев е платил между 40 и 50 млн. евро на наследниците на покойния Иван Зографски, пише "Преса". На второ място се класира продажбата на "Сити център София", който бе придобит от инвестиционния фонд "Ревитас кепитъл". Официална информация за тази сделка също няма. Според консултанти кешовото плащане за мола е било незначително, ако въобще е имало. Основната стойност на сделката идва от поетия дълг от купувача към финансиращата институция, който се оценява на 40-50 млн. евро.

Нов собственик от края на 2014 г. има и пловдивският търговски център "Галерия Пловдив". Гръцки бизнесмен придоби актива за сума между 25 и 30 млн. евро (непотвърдена), като в това число влиза предимно поет дълг.

Друга мащабна сделка беше за бизнес сграда на бул. "Цариградско шосе" в София, собственост на публичното дружество "Фонд имоти". То се раздели с имота за 23 млн. евро, като купувач бе регистрираното на Сейшелите "Юник пропъртис".

Коментари: 0