Северна Корея е тествала нов вид оръжие

Според амриканското военно министерство тестът не е на балистична ракета

Северна Корея е тествала нов вид оръжие

Снимка: БТА

716 ~ 1 мин. четене
Северна Корея е извършила тест на нов вид оръжие вчера, предадоха световните медии. Новината бе потвърдена и от Пентагона, но според американското военно министерство не е била тествана балистична ракета. 

Южнокорейската агенция "Йонхап" пише, че КНДР може да е тествала ракети с обсег до 20 км. Смята се, че оръжието е с малък радиус на действие и за момента се изключва възможността да има ядрен заряд. То обаче вероятно има различни начини на стрелба - от земя, въздух и вода. 

Междувременно севернокорейската държавна агенция е съобщила, че Ким Чен Ун е присъствал на пробно изстрелване на тактическо управляемо оръжие от нов тип.

Припомняме, че Северна Корея поиска отстраняване на американския държавен секретар Майк Помпейо от ядрените преговори заради това, че говори безмислици и поиска да го сменят с някой по-внимателен и по-зрял. Помпейо посети Пхенян четири пъти миналата година, но въпреки това преди се съгласи в Сената с определение за него, че е "тиранин".

Това е първият тест от страна на КНДР след срещата между Ким Чен Ун и Доналд Тръмп в Ханой през февруари, която завърши без резултат. 
Коментари: 0