Шеф готвач с три звезди Мишлен идва в България

Клод Ле Тоик ще гостува в ресторант Este на 21 и 22 февруари

Шеф готвач с три звезди Мишлен идва в България

Готвач с три звезди Мишлен ще гостува в ресторант Este в София на 21 и 22 февруари. Клод Ле Тоик е работил като шеф готвач в ресторант от популярната верига Joel Robuchon в Лас Вегас.
 
Сред специалитетите, които той ще приготви за гостите на ресторант Este, са Белуга хайвер с желе от ракообразни и лилав карфиол; Кобе с омар „surf and turf”, хайвер и уасаби крем; Миди Сен Жак с бульон от кумкуат с джинджифил, праз лук и хайвер; Котлет от калкан с рагу от селъри и трюфел сок; Патешко магре с гъши дроб и „Вер жу“. За десерт популярният шеф готвач ще поднесе екзотични плодове десерт и Арабика кафе, тирамису и какао вкус десерт.
 
Страстта на Клод Ле Тоик към кулинарното изкуство започва още в ранна детска възраст. Родителите му били собственици на заведение в Северна Франция, където той от малък се научава да движи семейния бизнес. По-късно се записва в кулинарно училище, където усъвършенства уменията и знанията си, а две години по-късно се присъединява към екипа на Chef Ghislaine Arabians’ Le Restaurant, ресторант с две звезди Мишлен в Лил, Франция. През 1987 г. Клод Ле Тоик среща човек, който завинаги променя живота му – Жоел Робушон, един от най-известните френски собственици на ресторанти. 
 
От 1989 до 1998 г. Ле Тоик работи в някои от най-добрите ресторанти на веригата във Франция. През 2005 г. той се мести в Лас Вегас по желание на Жоел Робушон, за да готви в първия ресторант на веригата в САЩ. Той става единственият ресторант с три звезди Мишлен във Вегас.
 
През годините Клод Ле Тоик печели различни награди и признания за уменията си, а през 2009 г. получава номинация за най-добър готвач на наградите James Beard.
 
Ако искате да се насладите на интересните ястия в една различна обстановка, можете да направите своята резервация до 10 февруари на restaurant@este.bg или на телефоните 0886 700 269 и 0879 814 323!

Коментари: 0