Шефът на МВР обеща проверките на КАТ да са само с камери

Веселин Вучков призна, че не може да осигури засилено полицейско присъствие в провинцията

Шефът на МВР обеща проверките на КАТ да са само с камери
224 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

За борбата с корупцията от МВР ще бъдат взети мерки и те са: нито за момент униформеният полицай да не остава насаме с водача на автомобила без заснемаща камера. Това каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пред Нова телевизия.

"Когато пътен полицай спира водач на автомобил, върху патрулния автомобил ще има камера и полицаят, който говори с водача, ще трябва да влиза в обхвата на камерата. Докато се поставят тези устройства, контролът ще продължи да се извършва, както преди това", обясни министър Вучков.

Първоначално ще имаме по 5-10 оборудвани патрули, до Нова година - 20. "Трябват ни 200 оборудвани патрули, които ще са пръснати по страната", каза Вучков. По думите му също така щели да бъдат монтирани "няколкостотин GPS-устройства". "Така във всеки момент ще знаем къде е автомобилът на КАТ", обеща вътрешният министър.

Той увери, че оттук нататък няма да се слагат и кодовите наименования на полицейски операции. Коментирайки битовата престъпност по селата в страната ни, Веселин Вучков призна, че не може да обещае толкова голямо полицейско присъствие в провинцията.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg