Щабът препоръчва забрана за разходки на Витоша

Заразените с Covid-19 в България вече са 171

Щабът препоръчва забрана за разходки на Витоша
12554 ~ 1 мин. четене

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса у нас ще препоръча на градоначалника да затвори подстъпите към природен парк „Витоша“, тъй като вчера е наблюдавано голямо струпване на хора там, обяви председателят на щаба Венцислав Мутафчийски. "Винаги има готовност за по-рестриктивни мерки, ако тези не дадат резултат", каза още началникът на кризисния щаб.

Той допълни, че през изминалото денонощие броят на заразените с Covid-19 в България се е увеличил с 29 души, достигайки 171 случая, кто повечето нови случаи са в София. Ген. Мутафчийски обяви, че няма нови градове, в които е проникнала заразата, и също така представи възрастово разпределение на заразените у нас. По негови думи най-голям брой заразени са между 40 и 49 г., а случаите на болни от коронавирус над 60 г. са само 24.

Разпределението на 100-те опаковки хлоринов фосфат, които вчера бяха дарени от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, е започнало. На УМБАЛСМ „Пирогов“ са дарени 25 комплекта, а за градовете извън София те ще бъдат разпределени чрез местните РЗИ институции. Ген. Мутафчийски допълни, че тези лекарства са единствено и само за болнично лечение.

Националният оперативен щаб ще поиска в понеделник среща със Светия Синод, за да бъде обсъдено дали при тази ситуация църквите трябва да продължат да бъдат отворени.

Коментари: 0