Siemens придоби компания, създала приложение за \"умни\" офиси

Building Robotics Inc. ще стане дъщерно дружество на Siemens Industry Inc.

Siemens придоби компания, създала приложение за \
372 ~ 2 мин. четене

Направление Сградни технологии на Siemens направи следващата важна стъпка в интелигентните решения за сгради с придобиването на компанията Building Robotics Inc., лидер на бързоразвиващия се пазар на приложения за дигитално работно място. Базираната в Оукланд, Калифорния, стартъп компания е лидер в своя сектор с разработването на лесно за употреба приложение, което позволява на хората да контролират заобикалящата ги среда. Building Robotics Inc. е известна най-вече с основния си продукт Comfy.

Building Robotics Inc. ще стане дъщерно дружество на Siemens Industry Inc., изцяло собственост на компанията и ще продължи да оперира като самостоятелен доставчик на платформи. Двамата съоснователи – изпълнителният директор Андрю Криуков и главният технически директор Стивън Доусън-Хегърти, ще запазят позициите си в ръководния екип на Building Robotics Inc. Двете страни са постигнали съгласие да не се разкриват подробности по сделката, която се очаква да бъде финализирана през третото тримесечие на 2018 г.

Чрез приложението Comfy, направление Сградни технологии ще свърже хората, местата и системите, създавайки уникална работна среда с фокус върху хората. Comfy директно се интегрира със съществуващите системи за автоматизация на сградите, информационните мрежи и IoT системите, за да осигури контрол при поискване и интелигентна автоматизация в рамките на едно-единствено интуитивно приложение. Служителите могат да използват приложението, за да правят бързи промени в температурата и осветлението, да запазват зали за срещи и да изпращат обратна връзка за работното си пространство.

"Comfy успешно преформулира начина, по който хората взаимодействат с работните си места”, споделя Андрю Криуков, изпълнителен директор и съосновател на Building Robotics Inc. „С присъединяването си към Siemens – световен лидер в цялостните сградни решения, откриваме по-големи възможности за ускоряване разработването на нови функционалности, за разрастване на отворената протоколна екосистема и за достигане до повече хора по целия свят."

Стартирал през 2012 г., екипът на Comfy използва експертизата си в машинното обучение, UX дизайна и корпоративното обслужване, за да разработва софтуерни решения за операторите на сгради и потребителите. Сред клиентите на стартъп компанията са водещи предприятия на основни пазари като САЩ, Австралия, Сингапур и Индия.

Подкрепи Economic.bg