Siemens ще листва здравния си бизнес на борсата

Стъпката цели по-нататъшно разширяване на водещата позиция на Siemens Healthineers

Siemens ще листва здравния си бизнес на борсата
252 ~ 2 мин. четене

Концернът Siemens планира публично предлагане на фондовата борса на компанията Siemens Healthineers, която отговаря за здравния бизнес. Компанията цели да развива активно бизнеса си в сферата на здравеопазването и да му предостави още по-голяма гъвкавост при осъществяване на плановете му за растеж.

„Технологиите в сферата на здравеопазването са привлекателен бизнес, в който искаме да разширим водещата си позиция. Това е част от нашата Визия 2020, която стартира през май 2014 г. Листването на борсата ще даде на Siemens Healthineers възможност да се концентрира и да бъде още по-гъвкава в осъществяване на стратегията си за растеж”, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Siemens AG Джо Кезер.

През май 2014 г. Siemens обяви намеренията си да обособи своя бизнес в сферата на здравеопазването като „компания в компанията“, за да може той да се адаптира по-гъвкаво и целенасочено към трансформациите в здравната сфера чрез свое собствено пазарно присъствие.  На този етап преструктурирането вече е завършено. „Листването на борсата е следващата крачка към по-нататъшно укрепване на позициите на Siemens Healthineers. Предприемаме тази стъпка от позицията на лидери. Siemens Healthineers вече увеличи пазарния си дял и има забележително портфолио от топ технологии, които продължаваме да развиваме“, допълни Кезер.

От май тази година бизнесът на Siemens в сферата на здравеопазването оперира под бранда Siemens Healthineers. Компанията ще обяви повече подробности за графика на листване и обема на акциите, които ще бъдат предложени, като това ще зависи и от състоянието на фондовата борса.

„Публичното предлагане е ключов механизъм за постигане на стратегическата ни цел - да бъдем номер едно в предоставянето на възможности на доставчиците на здравни услуги в световен мащаб“, заяви Бернд Монтаг, главен изпълнителен директор на Siemens Healthineers. „По-голямата предприемаческа свобода и устойчивост ще ни позволят да влияем върху развитието на световния пазар и на стратегиите за растеж на успешните доставчици на здравни услуги. Ще дадем възможност на нашите клиенти да бъдат част от тенденциите към консолидация, индустриализация и всеобхватен здравен мениджмънт с висока степен на клинична приложимост, ефективност на работните процеси и добавена финансова стойност“, допълни той.

Подкрепи Economic.bg