Siemens ще листва здравния си бизнес на борсата

Стъпката цели по-нататъшно разширяване на водещата позиция на Siemens Healthineers

Siemens ще листва здравния си бизнес на борсата

Концернът Siemens планира публично предлагане на фондовата борса на компанията Siemens Healthineers, която отговаря за здравния бизнес. Компанията цели да развива активно бизнеса си в сферата на здравеопазването и да му предостави още по-голяма гъвкавост при осъществяване на плановете му за растеж.

„Технологиите в сферата на здравеопазването са привлекателен бизнес, в който искаме да разширим водещата си позиция. Това е част от нашата Визия 2020, която стартира през май 2014 г. Листването на борсата ще даде на Siemens Healthineers възможност да се концентрира и да бъде още по-гъвкава в осъществяване на стратегията си за растеж”, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Siemens AG Джо Кезер.

През май 2014 г. Siemens обяви намеренията си да обособи своя бизнес в сферата на здравеопазването като „компания в компанията“, за да може той да се адаптира по-гъвкаво и целенасочено към трансформациите в здравната сфера чрез свое собствено пазарно присъствие.  На този етап преструктурирането вече е завършено. „Листването на борсата е следващата крачка към по-нататъшно укрепване на позициите на Siemens Healthineers. Предприемаме тази стъпка от позицията на лидери. Siemens Healthineers вече увеличи пазарния си дял и има забележително портфолио от топ технологии, които продължаваме да развиваме“, допълни Кезер.

От май тази година бизнесът на Siemens в сферата на здравеопазването оперира под бранда Siemens Healthineers. Компанията ще обяви повече подробности за графика на листване и обема на акциите, които ще бъдат предложени, като това ще зависи и от състоянието на фондовата борса.

„Публичното предлагане е ключов механизъм за постигане на стратегическата ни цел - да бъдем номер едно в предоставянето на възможности на доставчиците на здравни услуги в световен мащаб“, заяви Бернд Монтаг, главен изпълнителен директор на Siemens Healthineers. „По-голямата предприемаческа свобода и устойчивост ще ни позволят да влияем върху развитието на световния пазар и на стратегиите за растеж на успешните доставчици на здравни услуги. Ще дадем възможност на нашите клиенти да бъдат част от тенденциите към консолидация, индустриализация и всеобхватен здравен мениджмънт с висока степен на клинична приложимост, ефективност на работните процеси и добавена финансова стойност“, допълни той.

Коментари: 0