Сигурни дестинации за почивка: България, Италия, Хърватия

Нараства интересът към летните ни курорти

Сигурни дестинации за почивка: България, Италия, Хърватия

България измести Турция и Египет като предпочитана дестинация сред туристите, пише Heute.at. Тези, които в предходните години са избирали да почиват в турските курорти, тази година ще се изместят на българските Слънчев бряг или Златни пясъци. Интересът към тях е нараснал с цели 76%.

В морските курорти на България има големи комплекси с изгодни предложения за летовниците, като средната цена на седем дневен престой в 4-звезден хотел излиза около 495 евро.

Като класически дестинации Италия и Хърватия също остават в челните позиции при избора на туристите. Резервациите в техните летни курорти бележат ръст съответно с 42% и 31%. Трите държави се оценяват като сигурни дестинации за почиващите, пише "Фокус".

Атаките през изминалата година, снижиха доверието на туристите за определени дестинации. Традиционно посещаваните дестинации Тунис и Египет отчитат огромен спад в резервациите за туристическия сезон.

Друга предпоставка за голямото увеличение на интереса към България е, че в южната ни съседка Турция също се осъществиха серия от нападения от терористи, докато Гърция е на фронтовата линия на миграционния поток в Европа.

Коментари: 0