След внезапния скок bitcoin се срина с над $1 000

По-рано валутата достигна 8 000 долара

След внезапния скок bitcoin се срина с над $1 000

Снимка: Pixabay

752 ~ 1 мин. четене
Най-популярната криптовалута bitcoin се срина с над 1 000 долара, отчитайки 16.7% спад на цената, която се понижи до нива под 7 000 долара. Впоследствие тя се покачи над тази граница, като в момента варира около нея.  


През последните 24 часа пазарната капитализация на bitcoin се е свила с повече от 10 млрд. долара, сочат данните на CoinDesk. Въпреки това седмичният тренд остава положителни заради високата волатилност на валутата. 

В последно време bitcoin изглежда започна да се възражда, като в началото на тази седмица дори надскочи границата от 8 000 долара, за първи път от юли месец 2018 г. Причините за последвалата разпродажба вероятно се дължат на желанието за стопиране на загубите и всеобщата паника сред търговците. 

Движението на bitcoin, както винаги, се отрази и на останалите криптовалути. Ethereum, bitcoin cash и litecoin също претърпяха загуби, понижавайки с между 8 и 16%. Общата пазарна капитализацията на всички криптовалути също отчете понижение от над 29 млрд. долара през изминалите 24 часа. Инвеститорите масово отстъпват встрани, в изчакване накъде ще поеме bitcoin. 
Коментари: 0