Слушаме музика, докато чатим във Facebook Messenger

Виртуалният асистент М вече ще пуска песни от Spotify

Слушаме музика, докато чатим във Facebook Messenger
Докато си чатим с някой във Facebook Messenger, вече ще можем да слушаме заедно и една и съща музика. Това става възможно благодарение на интеграцията в приложението на виртуалния асистент М, който ще пуска песни от плейлисти в музикалното приложение Spotify, пише VentureBeat. 

Умният асистент ще следи разговора между потребителите и може да предлага различни отговори, функции и др. според контекста. Когато разговорът мине на тема музика, M ще разбира това и ще предлага на потребителя да намери музика чрез логото на Spotify, което ще се появява на екрана.

Натискането на логото ще отваря списък с последно слушаните песни, поле за търсене на още нова музика или възможност за създаване и споделяне на плейлиста. Избраната песен или цяла листа ще може да се споделя с другия участник в разговора. Той пък ще може да слуша част от музиката директно от Messenger дори и да не е потребител на Spofity. За пълните песни, ще трябва да има профил в стрийминг услугата и приложението ѝ.

Ако потребителят не харесва идеята изкуственият интелект на Facebook да наблюдава разговорите му, той ще може да го изключи. Това става от настройките на профила директно в приложението.
Коментари: 0