Сметната палата ще проверява финансовото управление на БНР

Ревизията започва от 1 октомври и ще продължи до края на януари 2020 г.

Сметната палата ще проверява финансовото управление на БНР
Сметната палата ще направи одит на финансовото управление на Българското национално радио (БНР) за времето от началото на 2017 г. до 30 септември 2019 г. Ревизията започва от 1 октомври и ще продължи до края на януари 2020 г. Предложението на Даниела Дариткова, Александър Ненкова и Красимир Ципове бе прието със 116 гласа „за“, нито един „против“ и само един „въздържал се“.

Поводът за проверката е спирането на излъчването на радиото на 13 септември тази година - нещо, което не се е случвало и през Втората световна война, каза от трибуната Боряна Георгиева от „Атака“, член на парламентарната комисия по културата и медиите.

„Проблемът е, че радиото е натрупало 4 милиона дефицит. Целта е след това да променим Закона за радиото и телевизията, защото там има структурен проблем“, обясни Тома Биков от ГЕРБ, който бе избран за председател на временната парламентарна комисия, която ще проверява БНР, цитира „24 часа“. 

„Няма нужда от този закон, защото той и сега не се изпълнява. За всяка медия трябва да има отделен закон, който да определя правилата, а не с един да се избират директори, а с друг да се дава финансиране. СЕМ не винаги изпълнява ролята си на независим регулатор“, каза Милко Недялков от БСП.
Коментари: 0