София Тех Парк се превръща в туристическа дестинация

Над 60 лектора предават свое ноу-хау в туризма

София Тех Парк се превръща в туристическа дестинация
728 ~ 2 мин. четене

Сградата „Джон Атанасов" в София Тех Парк се превръща в дестинация, обединяваща професионалисти, заети в сферата на туризма. На 5 и 6 април ще се проведе шестото издание на конференцията Travel Academy. Над 60 лектора от България и чужбина предават свое ноу-хау, с цел подобряване на туристическия бизнес. Спектърът от събития в рамките на конференцията се разширява с новото пространство за активни студенти в туристически направления и Business-to-Business експо зоната. За първи път по време на специална церемония ще бъдат връчени престижните награди на академията.

В зависимост от своята тематика, лекциите са групирани в три зали. Презентаторите в зала Keynote ще споделят последните тенденции в туризма, полезни съвети за развитието му и данни от проучвания по темата. Фокус в HoReCa са компонентите, необходими за създаването и поддържането на успешен бизнес в областта на хотелиерството и ресторантьорството. В зала Technology ще се наблегне как туризмът най-добре да управлява новите технологии, за да работят изцяло в негова полза. Панелните дискусии в програмата ще дадат възможност на гостите да се включат в обсъждането на актуалните проблеми в бранша.

Традиционно лекторите на Travel Academy са доказани специалисти, заемащи отговорни позиции в български и международни структури. Те са основатели на брандове, управители, маркетолози, търговци, директори и академични преподаватели, ангажирани с доброто бъдеще на туристическата дейност.

За първи път ще се състои връчването на наградите Bulgarian Travel Academy Awards. На официална гала церемония, в края на първия ден от конференцията, ще бъдат раздадени общо 16 отличия, разпределени в 5 категории: Хотел на годината, Туристическа агенция на годината, Онлайн туристическа медия на годината, Туристическа община на годината и Туристическа атракция на годината. Оценката на всеки номиниран се формира според различни критерии, в зависимост от категорията. Голяма тежест има 21-членното жури от доказани експерти. Публиката също ще избере свой победител във всяка категория, според броя събрани гласове в уебсайта на събитието.

От тази година Travel Academy поема по-голяма отговорност за бъдещите специалисти в туристическия бранш и най-новите продукти и услуги в сферата. Ключов за конференцията е първият по рода си кариерен форум Travel Career, предназначен за студенти от туристически направления. Те ще се срещнат със своите потенциални работодатели, за да научат за техните свободни позиции и да поставят началото на своя успешен професионален път.

Посетителите на конференцията ще имат достъп и до новата B2B експо зона, създадена специално за всеки бизнес, работещ в полза на индустрията. Там ще бъдат представени множество иновации, проектирани за улеснение на пътешествениците и техните домакини навсякъде по света.

Коментари: 0