Спря растежът на австралийския долар

Японската йена отново е слаба при подновения растеж на долара

Спря растежът на австралийския долар
312 ~ 2 мин. четене

Търговския дефицит в САЩ нарасна със 17.8% за месеца до 42.6 милиарда долара. Това е най-голямото месечно увеличение след март 2015. Експорта намаля с 1.8%, най-голям спад след януари, заради намалелите доставки на соя, царевица и потребителски стоки. Вноса обаче е нараснал с 1.3% при увеличеното търсене на чужди фармацевтични продукти, клетъчни телефони и капиталови стоки.

В Австралия БВП излезе много по-слаб от очакваното на нива от -0.5% за тримесечието при очаквания за -0.1%. За годината ръста е 1.8% при прогнози за 2.2%. Предишната оценка също беше ревизирана надолу от 3.3% до 3.1%.

Тегленето на печалби от долара изглежда приключи засега и се появиха отново купувачи, но пазара като цяло остана в рейндж. Австралийският долар падна с 40 пипса след слабия резултат за БВП. Първата краткосрочна подкрепа е 0.7370. Силна съпротива е преминаващата 200-дневна пълзяща средна на 0.7530.

Евро/долар се търгуваше в рейнджа 1.07-1.08.


Доходността при различните облигации остава стабилна

Доходността по десет годишните американски облигации не успя да достигне отново нивата от 2.4%,  но остана стабилна.

Доходността по 10-годишните гръцки книжа скочи с 19.7 пункта до 6.61%, тъй като Гърция получи помощ от еврозоната, за да облекчи плащанията си.

В Австралия централната банка остави лихвите без промяна на 1.5% което беше и прогнозата на икономистите.


Разпродажби на златото

Разпродажбите на златото продължиха заради преобладаващия технически натиск. Фондовете за търговия със злато също отчитат спад на активите, а опита на индикаторите да направят обрат остават неуспешни.

Индустриалните метали отслабнаха, тъй като намаля апетита на инвеститорите за покупки при силата на щатския долар.

Цената на петрола слиза след четири поредни дни на растеж след заседанието на ОПЕК В момента се очаква заседанието на страните извън ОПЕК като изглежда Русия ще трябва да направи по-голямо съкращение на производството от обещаните 300 000 барела на ден.


Дау Джоунс не спира да отчита рекорди

Растежът на Уолстрийт продължава без да спира, а индекса Дау Джоунс отчете ново поредно рекордно затваряне.

Подкрепи Economic.bg