Starbucks отваря първата си пекарна

Фурната ще предлага широк асортимент от хлебни изделия, приготвени на място

Starbucks отваря първата си пекарна
Автор: Вероника Тонева
Веригата кафенета Starbucks отваря своята първа пекарна. Тя ще бъде в италиански стил и ще отвори врати в родния град на компанията - Сиатъл. С тази стъпка веригата иска да привлече клиенти за обяд и вечеря редом с любителите на кафето с мъфин . След Сиатъл Starbucks планира да открие пекарни в Шанхай, Милано, Ню Йорк, Токио и Чикаго, пише USA Today.

Фурната Princi ще предлага италиански сандвичи, хляб и други тестени изделия. Веригата съобщи още миналата година, че има желание да разшири бизнеса като предлага по-широк асортимент от неща за хапване през целия ден, след като сутрешното кафе „изстине“.

„Виждаме обяда като най-голямата ни възможност“, коментира през септември Сара Трилинг, старши вицепрезидент на Starbucks.

След като отворят пекарна Princi в Шанхай през декември, Starbucks планират следващо заведение към края на 2018 г. Веригата с 45-годишна история отдава голямо значение на това продуктите им да се правят на място, тъй като досега хлебните изделия и сандвичите се приготвяха извън кафенетата.

Менюто в пекарната в Сиатъл ще включва повече от 100 хлебни изделия – кроасани и сандвичи за закуска, салати за обяд и много предложения с месо. Зад идеята за Princi стои Роко Принчи - „селският производител на хляб“, както го наричат, и който основава своята първа фурна в Милано през 1980 г.

Той е собственик на 5 пекарни в Милано, една в Лондон, а Princi в Сиатъл е първият му досег с Америка.
„Неговата страст към истинската храна и уважението му към културата на Милано го съпътстват във всичко, което прави и мисля, че нашите клиенти ще се влюбят в концепцията на Princi, сподели Хауърд Шулц, изпълнителен директор на Starbucks.
Коментари: 0