Страхът от инфлация зарази Уолстрийт

Петролът сложи край на ралито и понижи стойността си

Страхът от инфлация зарази Уолстрийт

Снимка: Unsplash

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Dow Jones се понижи близо до най-ниските си дневни стойности в края на петъчната сесия, след като Уолстрийт реагира на ръста в доходността на американските ДЦК. И трите основни американски индекса отчетоха седмични загуби, тъй като опасенията от по-високи лихвени проценти и инфлация се задълбочиха.

S&P 500 се понижи с 2.5% през изминалата седмица, докато Dow Jones падна с 1.8% за същия период. Nasdaq Composite се плъзна с около 5%, след като разпродажбите на технологичните гиганти се задълбочиха. Въпреки слабото представяне от изминалата седмица, индексите завършиха февруари на зелена територия. S&P 500 и Dow Jones се покачиха респективно с 2.6% и 3.2%.

Стойността на петрола се понижи в петък, след като силното рали на цените на черното злато забави своето темпо. Цените на най-близкия фючърсен контракт на WTI се понижиха до 61.50 USD за барел. Златото удължи загубите си от четвъртък в края на седмицата, на фона на нарастващите лихвени проценти, които разхлабиха апетита към ценния метал.

Акценти днес

Икономически данни  – Еврозона и САЩ

Акцентът за деня ще падне върху данни за активността в производствения сектор на Европа и индексът на потребителските цени в Германия. PMI отчита експанзия в сектора при стойности над 50. Търгуващите с валути ще следят с интерес данни за потребителските цени в Германия, след като той е основният показател за инфлацията.

Инструмент на фокус

Bank of America – Седмична

Акциите на банката се повишиха значително през последните четири седмици, като цената се покачи през последните дни над нивата от преди пандемията. Множество инвеститори прибраха своите печалби, като цената направи лека корекция в края на седмицата и се понижи отново под 35.00 USD. Ако понижението в цената се задълбочи до 25 ЕМА ще имаме възможност за навлизане в дълга позиция с добро взаимоотношение риск/печалба.

EUR/USD – Дневна

Валутната двойка се движи в низходящ трендови канал на дневната графика. Цената се понижи от горната граница на канала, като през следващите дни предстои тест на силното ниво на подкрепа образувано от 100 периодната експоненциална средна и психологическите 1.2000. 

XAG/USD – Дневна

Среброто се понижи през последните две сесии. Цената достигна зона на подкрепа образувана от възходящата тренд линия и 50 периодната експоненциална средна Ако цената пробие и се задържи под това ниво очакванията ни са разпродажбите в ценните метали да продължат.

US 500 – Дневна

Американският индекс направи корекция на силното възходящо движение от последните седмици. Цената достигна 50 периодната експоненциална средна, като ако понижението продължи, следващата зона на подкрепа е образувана от предходното дъно и психологическото ниво от 3 700 пункта. Ако стойността на индекса достигне тази зона, навлизането в дълга позиция има добро взаимоотношение риск/печалба.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0