Строят мелница за 18 млн. лева в Индустриална зона Божурище

Инвеститорът \"Лулис Мел - България\" ще открие 48 нови работни места

Строят мелница за 18 млн. лева в Индустриална зона Божурище

Снимка: Pixabay

5516 ~ 1 мин. четене
Компанията "Лулис Мел - България" ще изгради мелница и собствена база на терен в Индустриална зона Божурище. Инвестиционният проект е на стойност 18 млн. лева и ще бъдат разкрити 48 нови работни места. Мелницата за брашно ще е с капацитет 150 т на денонощие.

Днес министърът на икономиката Теодор Седларски е издал ново разрешение в качеството му на едноличен собственик на капитала на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, както и съгласие по Закона за насърчаване на инвестициите, които дават правото на държавната компания да сключи договор с 
„Лулис Мел - България" ЕАД, за продажбата на недвижими имоти. 
Разрешенията са били издадени от министъра на икономиката в оставка Божидар Лукарски, но се налага тяхното преподписване във връзка с новоприетия подробен устройствен план и установеното разминаване в площта на имотите. 

С действието си министър Седларски демонстрира приемственост по един от основните приоритети на министерството за привличане на инвестиции в българската икономика, които да гарантират създаването на допълнителна добавена стойност, както и създаването на работни места, се казва в съобщението на Министерството на икономиката.

Кипърската "Лулис Милс", която управлява регистрираната в България компания, има 230-годишен опит и традиции в производството на брашно. Очаква се инвестицията да насърчи и българския износ. 
Подкрепи Economic.bg