Световната хотелска верига InterContinental стъпи в центъра на София

Хотелът се намира на площад „Народно събрание“

Световната хотелска верига InterContinental стъпи в центъра на София

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

5826 ~ 2 мин. четене
Автор: Вероника Тонева

Хотел от световната верига InterContinental Hotels & Resorts стъпи на българския пазар в сърцето на столицата. Петзвездният хотел InterContinental Sofia се намира на площад „Народно събрание“ и е собственост на Галакси Инвестмънт Груп през Интерхотел Гранд – Хотел София АД.

Първият хотел от веригата е отворил врати през далечната 1964 г. в Бразилия като до момента марката разполага с 5376 хотела в цял свят.

„Това е най-луксозният и голям бранд в света. Ние искаме да поставим София в картата на луксозното пътуване“, коментира на стилна бизнес-закуска Анджело Зукала, генерален мениджър на InterContinental Sofia. Той сподели, че в момента хотелиерството е много конкурентноспособна ниша и по този начин все повече световни марки ще се интересуват от пазара в България и ще повишат качеството на услугите у нас.

Служителите в хотела са 180, като 80 от тях са от предишния екип (на хотел Radisson). Зукала сподели още, че се провеждат обучения на персонала като има възможности и за развитие в хотели на марката в чужбина.

InterContinental Sofia разполага с 194 апартамента и стаи с най-новите технологии и удобства. 37 са апартаментите като 11 от тях предлагат панорамна гледка към сградата на Народното събрание, паметника Цар Освободител и храм-паметника „Александър Невски“.

Заседателните зали са 5, заемащи 645 кв. м. На разположение на гостите е и бална зала, в която могат да се провеждат сватби и частни събития. На територията на хотела има два ресторанта.

Най-новата кулинарна дестинация в София е Floret Social Lounge and Bar, който може да се посещава от гостите на хотела и жителите и посетителите на града. Той предлага освен световна кухня и съвременни български ястия.

На въпрос за плановете на бранда за развитие у нас, генералният мениджър обясни, че България има потенциал като дестинация за луксозни хотели и в момента се разучават възможности за инвестиции в други градове у нас.

Подкрепи Economic.bg