10-те най-добри дестинации за лято 2015

Те не са типичните места за ваканция, но ще ви очароват

10-те най-добри дестинации за лято 2015

Снимка: Flickr, Wikipedia

Къде да прекарате лятната си ваканция е най-горещият въпрос сега.

Ето 10 предложения от „Бизнесинсайдър”, които предлагат страхотно време, не са твърде скъпи, можете да се насладите на хубава храна, на културни и исторически забележителности. Може и да не са типичните места за лятна ваканция, но несъмнено ще ви очароват.

Рейкявик, Исландия


Слънцето залязва около полунощ и изгрява в 2,30 ч., така че имате почти 24 часа светлина, за да се наслаждавате на красивата природа. Можете да наемете кола и да се отправите до Гълфос – най-известният и красив водопад в страната, преди да се потопите в Синята лагуна. А в центъра на Рейкявик може да се насладите на винтидж шопинг.

Мексико сити


Столицата на Мексико е предпочитана най-вече заради плажовете си, а наблизо са популярният курорт Тулум и едноименното археологическо селище, както и Баха Калифорния (Долна Калифорния) с туристическия рай Кабо Сен Лукас. Колкото и посещения да направите в града, все още много ще остане за разглеждане, така че си заслужава да дойдете и няколко пъти.

Северното крайбрежие на Бразилия


Напоследък този регион става все по-популярен за туристи, особено от Северна Америка. Може да направите пътешествие по крайбрежната магистрала Via Costeira - през Натал, покрай „бразилската Венеция” – Ресифе, или да се гмуркате край бреговете на Форталеза.

Чикаго


Времето през лятото тук е прекрасно, а градът може да се похвали с много места, където да опитате гурме кухня. Току що бе открит и новият парк The 606, сравняван с нюйоркския High Line.

Крайбрежието на Коста Рика край Пасифика


По крайбрежието изникват нови курортни селища. А пътешествениците могат да се заинтригуват и от възможностите за екотуризъм – тук има множество вулкани, водопади, невероятни гледки. За сърфистите мястото е Тамариндо.

Панама


Тази година на 15 август ще бъдат отбелязани 100 г. от откриването на Панамския канал и предстоят много празненства по повода. А и страната е идеална отправна точка за пътешествие из Централна Америка.

Куба


Едва ли има нужда да изтъкваме предимствата на Куба като място за туризъм, а и тя е една от топ дестинациите на 2015 г. Музика, танци, атмосфера, кухня,  природа – всичко ви гарантира незабравима ваканция.

Милано


До октомври продължава Световното Експо Милано 2015, така че италианската модна столица е сред топ местата за посещение тази година. Да не споменаваме изкуство, култура, храна... Предстои и седмицата на модата през септември.

Истрия, Хърватска


През вековете тук са минали римляни, византийци, венецианци, австро-унгарци, затова и поулостровът е мулти-културна изненада в сърцето на Адриатика. Множество са културните забележителности, които може да се посетят, а районът се слави със своите черни трюфели, така че и кухнята, и местните вина ще ви очароват.

Чокекирао, Перу


Градът е наричан „по-малкият брат” на Мачу Пикчу, а археологическите находки от времето на инките са съхранени отлично. Затова пък тук идват едва петима туристи на ден, за разлика от Мачу Пикчу, където цифрата е 2500. Бъдете сред първите, които ще открият тази забележителна дестинация! Защото скоро всички ще са тук. Особено след като бъде завършен строежа на въжената линия, която ще превърне катеренето между 12 и 16 часа нагоре по хълмовете в едночасово пътуване. Тя ще заработи догодина.

Коментари: 0