7-те най-вкусни вида спагети в Италия

Вижте най-апетитните рецепти, освен класическите Карбонара и Болонезе

7-те най-вкусни вида спагети в Италия
15099 ~ 1 мин. четене

Едва ли има човек, който да не обича паста, особено под най-популярната й форма на спагети. Думата „spaghetti” е италианска и означава „връвчици“. Има различни теории дали първоизточника на вкусното тестено ястие е Италия или Китай, но това едва ли е толкова важно за феновете му. 

Пастата е една от най-обичаните храни, след пицата и бургера и има различни вариации в приготвянето и, така че да задоволи всеки вкус. Вижте едни от най-вкусните рецепти, освен класическите Карбонара и Болонезе, които трябва да опитате поне веднъж:

7. Пай от спагети


Пай от спагети представлява запечени на фурна спагети, с пармезан, колбас, магданоз, грах и лук. 


6. Спагети с морски дарове


Най-популярните спагети, които включват морски дарове, са тези с доматен сос, сос Базил, лук и кралски скариди.


5. Спагети с лук


Те наподобяват "Альолио“, но се добавя лук и сирене Гран Падано.


4. "Ала Путанеска“


"Ала Путанеска" приличат на познатите Болонезе, но в тях не се слага кайма. Вместо нея, освен доматения сос, се добавят аншоа, каперси, чушка, риган и босилек.


3. "Примавера“


Това са спагети със сезонни зеленчуци. Слагат се тиквички, аспержи, морков, грах, броколи и гъби.


2. "Альолио”


Този вид спагети са също много лесни и вкусни. Овкусяват се със зехтин, чесън, пресен магданоз и червен пипер.


1. "Cacio e pepe”


Това са спагети, гарнирани с бял пипер, настърган пармезан, масло и пекорино.

Коментари: 0