Технологичните акции движат пазарите нагоре

Инвеститорите са в очакване на онлайн конференцията на Фед

Технологичните акции движат пазарите нагоре

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

През изминалата сесия в САЩ технологичните акции отчетоха скок в цените си, като това повлия на главните американски индекси. S&P500 нарасна с 1% до 3 478.73 пункта, докато NASDAQ поскъпна с 1.7% до 11 656.06 пункта. S&P500 днес отбеляза 58% ръст от най-ниските си нива през март, докато NASDAQ е нараснал със 75% за същия период.

От друга страна Dow Jones поскъпна с 0.28% за деня. След високите отчетени приходи за последното тримесечие, компанията SalesForce нарасна с 26% през изминалия ден. Facebook отчете 8.2% ръст, докато Netflix поскъпна с 11.6%. Вниманието на инвеститорите е насочено към председателя на Федералния резерв, който ще проведе онлайн конференция в четвъртък, относно задълбочаващия се проблем с инфлацията и монетарната политика в САЩ. Европейските пазари затвориха позитивно изминалата сесия, очаквайки речта на Джером Пауъл. FTSE100 отчете ръст от 0.14%, докато DAX30 нарасна с 0.98%. Петролът задържа цената си на  локалния максимум от вторник, въпреки това новините за нови случаи на COVID-19 поставят черното злато в несигурно бъдеще. Brent се търгуваше за 45.65 долара за барел, а WTI за 43.39 долара за барел. Ураганът Лаура се очаква да стигне бреговете на Северна Америка в четвъртък рано сутринта и американските петролни производители потвърдиха, че са готови за предстоящото бедствие. Златото нарасна с 1% като се търгуваше за 1 948.07 долара за тройунция. Положителната сесия се дължи на инвеститорите, които са в очакване на онлайн конференцията на Фед. Надеждите са, че ще има преговори за нов фискален стимул в най-скоро време.

Акценти днес                                            

Брутен вътрешен продукт за последно тримесечие  – САЩ

През утрешния ден в 15:30 в САЩ ще се публикува информация за брутния вътрешен продукт за последното тримесечие. Това ще отчете текущата стойност на всички продукти и услуги произведени в Северна Америка, като цената им е коригирана спрямо инфлацията за последното тримесечие. Отчитането на брутният вътрешен продукт е най-добрия показател за текущото състояние на икономиката на държавата.

Акциите на Disney образуват възходящо движение от средата на март. Текущата цена се намира близко до локалния максимум от началото на пандемията. При продължение на подкрепата от пазара, цената ще тества образуваната съпротива на 133.75. При неуспешен опит за пробив е възможно цената да направи корекция до 50-дневната средна, която се движи плътно по образуваната подкрепа около психологическото ниво на 120.

GBP/JPY – Дневна СЪПРОТИВА

Валутната двойка образува възходящ тренд канал от средата на март. В допълнение, движението прави по-плитки дъна, което предразполага за продължение на възходящото движение. Цената на валутната двойка е възможно да направи тест на образувания канал, като при успешен пробив е възможно да достигне психологическото ниво от 142.500. От друга страна ако има натиск от пазара, може да се очаква цената да достигне долната граница на канала и да запази текущия тренд, съчетано с 50-дневната средна, която се движи плътно по подкрепата.

XAG/USD – 8 Часова        СЪПРОТИВА

Среброто формира силно волатилно движение от края на юли. Текущата стойност се намира точно над 50-периодната средна, което подсказва за възможно възходящо движение при продължение на подкрепата от пазара. Индикаторът Стохастик е близо до зоната на препродаден пазар като пълзящите средни се пресичат и индикират формиращо се възходящо движение към горната граница на тренд канала.

Swiss20 – 8 Часова           СЪПРОТИВА

Швейцарският индекс формира движение тип консолидация, която е ограничена от силна съпротива. Текущата цена се намира точно на върха на формираната съпротива и при успешен опит за пробив може да се очаква възходящо движение до психологическото ниво на 10 500 пункта. Индикаторът MACD показва засилен обем на купуване, което предразполага подкрепа от пазара и засилване на възходящото движение.

Коментари: 0