Tesla чупи рекорди по приходи и продажби

Вече всички погледи са насочени към това дали компанията може да постигне целта си да достави 500 000 коли до края на годината

Tesla чупи рекорди по приходи и продажби

Снимка: БТА

Tesla изпрати петото си поредно печелившо тримесечие - рекорд за компанията. Производителят на автомобили заяви, че е отчел 331 млн. долара нетна печалба през третото тримесечие на 2020 г.

 

Последните тримесечни цифри надвишават очакванията на анализаторите както по отношение на приходите, така и по отношение на печалбата на акция, което донася приходи от 8.77 млрд. долара за третото тримесечие. Ръст е отчетен и при маржа от продажбата – 27.7%.

През тримесечието Tesla достави 139 300 автомобила, надминавайки предишния рекорд на компанията от 112 000 доставки на превозни средства през четвъртото тримесечие на 2019 г. Tesla също произведе 145 036 автомобила през третото тримесечие, което е рязко увеличение спрямо 82 272 автомобила, направени през второто тримесечие на годината когато заводът на компанията във Фремонт, Калифорния, беше затворен за седем седмици заради пандемията COVID-19.

Изпълнителният директор Илон Мъск и екипът му казват, че сега са „все по-фокусирани върху следващата ни фаза на растеж“. 

„Въпреки че постигането на тази цел стана по-трудно“, пише компанията в своя отчет за приходите , „доставката на половин милион превозни средства през 2020 г. остава нашата цел. Постигането на тази цел зависи главно от увеличаването на тримесечието в производството на Model Y и Шанхай, както и по-нататъшни подобрения в логистиката и ефективността на доставките при по-високи нива на обема."

С повече от 319 000 превозни средства, доставени до момента тази година, всички погледи са насочени към това дали производителят на автомобили може да постигне целта си да достави 500 000 превозни средства до края на годината.

Коментари: 0