Tesla достигна мрачен етап заради биткойн и конкуренцията

Компанията е в най-дългата серия от загуби на борсата от три години насам

Tesla достигна мрачен етап заради биткойн и конкуренцията

Снимка: БТА

6738 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Акциите на Tesla достигнаха мрачен етап, като записаха пети пореден седмичен спад след няколко неприятни заглавия и представянето на страховития електрически пикап от Ford. Ценните книжа на Tesla затвориха с 1.5% спад за седмицата при 580.88 долара за акция. Това е най-дългата седмична поредица от загуби за компанията на Илон Мъск от март 2018 г. насам и е факт, тъй като инвеститорите започват да избягват по-рисковите акции на фона на нарастващите опасения относно инфлацията и нейното въздействие върху американската икономика.

Постоянният поток от негативни допълнителни новини за Tesla през последния месец - включително многократни сривове, признаци на забавяне на продажбите в Китай и потенциално забавяне на завода на компанията в Германия - затрудняват инвеститорите да намерят полза в Tesla.

Постоянните коментари на Мъск за биткойн, който се срина по-рано този месец, също не помогна на акциите на Tesla.

„Мъск изглежда губи част от инвеститорите на дребно“, посочва анализаторът на Roth Capital Partners Крейг Ървин пред Bloomberg. Анализаторът не вижда скоро тенденцията да се обърне в полза на Tesla, тъй като очаква повече съобщения за електрически модели от традиционните автомобилни производители и вероятно повече информация по отношение на плановете на технологичния гигант Apple.

Това ще отвлече вниманието от Tesla и вероятно ще окаже натиск върху акциите“, обяснява Ървин.

Коментари: 0