Thomas Cook има интерес за нови инвестиции в туризма ни

Директорът на компанията подчерта необходимостта от високо качество на продукта, за да се поддържа активен интересът на туристите

Thomas Cook има интерес за нови инвестиции в туризма ни
1412 ~ 2 мин. четене

Един от водещите световни туроператори Thomas Cook проявява интерес за нови инвестиции в туризма на България, виждайки страната ни като развиващ се стратегически пазар за компанията. Това стана ясно след среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с изпълнителния директор на компанията Петер Фанкхаузер в Лондон.

За последните три години това е третият делови разговор помежду им, в които туроператорът заявява ангажименти към страната ни.

Българският министър информира ръководителя на Thomas Cook за разнообразните възможности на най-посещаваните курорти у нас като Слънчев бряг, Златни пясъци и др., които предлагат почивка и активен отдих за клиенти с различни потребности – семейни ваканции, забавления, парти събития, спорт и др. „Ето защо ние предвиждаме в националните ни курорти да се регламентира продуктовото зониране, за да може да се задоволят всички предпочитания на клиентите - от деца до хора от третата възраст”, каза тя.

Фанкхаузер коментира, че въпреки засилващата се конкуренция България привлича все повече туристи и има голям потенциал да развива устойчиво всякакъв вид услуги в сектора. Изпълнителният директор обърна внимание върху необходимостта от високо качество на продукта, за да се поддържа активен този интерес на посетителите. 

„Съвместно с бизнеса работим активно за привличане на повече платежоспособни туристи в България с разнообразни видове услуги. За нас е много важно гостите ни, видели за пръв път страната, да се върнат отново в нея и за това ни помага успешното партньорство със световни туроператори като Thomas Cook”, каза Ангелкова.

България като целогодишна дестинация предлага на практика всякакъв вид туризъм и отчита рекордни статистически данни през последните години. През 2017 г. страната ни е посетена от близо 8.9 млн. чуждестранни туристи, което е 7.6% ръст спрямо 2016 г. Приходите от международен туризъм през миналата година са с още по-голямо увеличение – в абсолютни числа те са близо 6.9 млрд. лв., което е 9.3% повече в сравнение с 2016 г , подчерта министър Ангелкова. Тя обърна внимание, че този интерес е предизвикал и повече чартърни полети към България на нискотарифни и други авиокомпании.

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за разширяване на двустранните бизнес контакти в сферата на туризма.

Подкрепи Economic.bg